14.11.15

San Sebastian, La Gomera

Jonna 14.11.2015 22:49:52 EET
N 28° 5.334', W 17° 6.553'

Santa Cruzista lähdimme kohti Teneriffan eteläkärkeä. Tuulta ei matkalla ollut juuri nimeksikään. Lähes koko matka ajettiin koneella, hetki kuitenkin päästiin purjehtimaan.

Genaakkeria pääsimme kokeilemaan. Purje ei ole uusi, mutta se on vaihdettu sukasta rullalle. Ainakin ensikokeilulla rulla toimi hyvin.

Las Galletakseen halusimme ja yritimme mennä, mutta se oli täynnä. Palasimme muutaman mailin takaisin ja saimme paikan San Miguelista.

Saaren eteläkärkeen halusimme sen vuoksi, että äitini lento saapui Teneriffan eteläiselle kentälle. Riitta-äiti liittyi miehistöömme kahdeksi viikoksi.

Kesällä tilasimme Jenkeistä ompelukoneen Las Palmasiin (Sailrite LSZ-1). Silloin ei ollut aikaa perehtyä koneeseen. Nyt äidin henkisellä tuella sain koneesta ensimmäiset ompeleet aikaiseksi.

Ommeltavaa olisi paljon, mutta materiaalia ja aikaa ei tahdo löytyvän. Nyt otettujen ensiommelten jälkeen on kuitenkin helpompi ryhtyä toimeen sitten, kun molempia löytyy.

Suunnitelmamme oli jo keväällä päästä La Gomeralle, mutta silloin tietokoneongelmat ja öljy muuttivat suunnitelmiamme. Nyt pääsimme perille, mutta valitettavasti koko matkan moottoroiden. Pelottavan kuuluisilla kiihdytyskaistoillakaan ei tuuli herännyt.

Teide näkyi upeasti koko matkan.

Huvivenesatama löytyy laivasataman perältä. Matkalla sinne saimme ihailla matkustajalaivoja lähietäisyydeltä.

Ihan lomalaisiksi emme ole heittäytyneet, vaan hommiakin on pitänyt jatkaa. Tässä on meneillään säilykepurkkien inventointi. Nyt tiedämme mitä meillä on ja missä.

25 vuotta on Vetuksen hydraulisylinteri joko tehnyt töitä autopilotin kanssa tai liikkunut ruorin mukana. Vuosien saatossa sylinteri on alkanut tiputtamaan öljyä. Laite on toiminut edelleenkin hyvin, mutta joskushan ne tiivisteet pitää vaihtaa, nyt oli se aika.

Sähkökaappiinkin piti kurkistaa.

Sen verran pikku hommia on riittänyt, että kovin paljon emme ole turisteiksi ehtineet. Äiti onneksi kapusi läheiselle näköalatasanteelle valokuvaamaan.

Näköalat veneeltä ovat todella hienot. Muutenkin tämä vaikuttaa hyvin viihtyisältä paikalta.

Teneriffan San Miguelissa tapasimime vanhat ruotsalaisystävämme, jotka olivat "juuttuneet" tänne 11 kuukaudeksi, voimme hyvin ymmärtää syyn.

Me yritämme kuitenkin kaikin keinoin välttää juuttumasta tänne. Kanarialla olemme aikaa kuluttaneet jo riittävästi. Ensi viikolla viemme äidin takaisin lentokentälle. Sen jälkeen alkavat viimeiset Atlantin valmistelut.