27.10.20

Takaisin venekodissa

Jonna 27.10.2020 10:16:47 EET
S 35° 45.430', E 174° 20.960'

Tällä kertaa ei voi sanoa, että Iiris on keikkunut näissä maisemissa jo pitkään, sillä täällä ei paljon keikuta. Joskus harvoin tuulenpuuska hieman kallistaa Iiristä tai ohi ajava vene tekee pienet aallot. Enimmäkseen on kuvan mukaiset olosuhteet.

Olemme siis edelleenkin Whangareissa, Riverside Drive Marinassa. Marina on pieni, vain noin 30 paikkaa vedessä ja toinen mokoma telakalla. Tämä marina on aivan ainutlaatuinen. Marinan asukkaat muodostavat aivan omaa luokkaansa olevan yhteisön. Heti ensimmäisenä päivänä suurin osa kävi esittelemässä itsensä ja tunsimme olomme heti todella tervetulleiksi ja kotoisaksi.

Mutta vaikka meidän koti oli jo täällä, emme me vielä asuneet täällä. Jatkoimme vielä asumista Onerahissa "meidän" autotallissa. Veneessä oli vielä niin paljon töitä jäljellä, että niiden tekeminen veneessä asuen olisi ollut todella vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Ainakin päivästä olisi vähintään puolet mennyt tavaroiden siirtelyyn. Nyt pystyimme vielä jatkamaan töitä ilman että illaksi tarvitsi saada vene nukkuma kuntoon. On helppoa, kun päivä tulee täyteen, laittaa luukut kiinni ja lähteä muualle syömään ja nukkumaan. 

Telakan jälkeen työt kuitenkin muuttuivat astetta siistimmiksi ja mielenkiintoisemmiksi. Ainakin osittain.

Tässä Timo suunnittelee keittiönpöydällä tulevia sähköasennuksia.

Kanarialla jo purettiin keulapiikki kertaalleen. Nyt se purettiin vielä tarkemmin, peltiin asti. Koko keulapiikin pellit maalattiin sisäpuolelta uudestaan ja koko tila sai uuden sisustuksen. Timo oli luvannut minulle jo vuosia sitten, että sitten, kun olemme paikassa mistä saa vaneria halvalla, saan sellaiset säilytyshyllyt kuin haluan. Nyt se lupaus vihdoin toteutui! Ja ei, vaneria ei todellakaan ole joka paikassa saatavilla, ainakaan kohtuulliseen hintaan.

Uuden isopurjeen tilasimme jo helmikuussa, mutta koronavirus viivästytti sen toimitusta. Eipä sillä niin kiirettä ollutkaan, korona muutti kaikki muutkin suunnitelmat. Ylös emme vielä ole uutta purjetta ehtineet nostaa, mutta puomille olemme sen jo viikanneet.

Kun tavarat on oikein sekaisin ja huonosti pakattuna näyttää se tältä. Kun alkoi olla aika muuttaa takaisin veneelle, näytti autotallissa hurjalta. Ei tuota tavaraa lopulta niin valtavasti ollut, ne oli vain niin kamalassa epäjärjestyksessä. (Suurimmat laatikot tavaroiden takana oikealla eivät onneksi olleet meidän, vaan vuokraemännän uudet keittiön koneet)

Ja jotta tilanne saatiin vielä hankalammaksi veneellä, hankimme lisää tavaraa. Tässä vielä uusi jääkaappi ja pakastin laatikoissaan.

Ja tässä meidän "voimalaattori". Tämän rakentamiseen on mennyt aikaa uskomattoman paljon. Nyt se alkaa olla pientä säätöä vaille valmis. Kyseessä on siis litiumakut (LiFePo4) ja niiden hallintajärjestelmä.

Nyt olemme asuneet takaisin veneessä puolitoista viikkoa. Vielä ei ole aivan valmista ja pari viikkoa olisimme vielä hyvin voineet jatkaa asumista autotallissa. Meidän aika tuli siellä kuitenkin täyteen, sillä vuokraemännän keittiöremontti alkoi ja hän tarvitsi autotallin remonttimiesten varastoksi. Olemme kuitenkin hyvin tyytyväisiä reiluun 9 kuukauteen, mitä siellä vietimme. 

Mutta vielä tyytyväisempiä olemme kuitenkin elämäämme takaisin omassa kodissamme. Vähän turhan paljon joudumme tavaroita vielä edestakaisin siirtämään, kun viimeistelemme hommia, mutta kyllä meistä elämä tuntuu kuitenkin jo paljon paremmalta, kun pääsimme nukkumaan takaisin omaan punkkaan. Joku oli huolissaan siitä, että olisimme tottuneet liikaa talossa asumiseen, emmekä enää viihtyisi veneessä. Turha pelko. Tuntuu hyvältä olla takaisin kotona.