24.12.21

Hyvää joulua helteisestä Uudesta-Seelannista

Jonna 24.12.2021 8:04:07 EET
S 37° 40.230', E 176° 10.660'

Kotia ei tarvitse koristella jouluisin värein, kun ulkoa löytyy tämän näköisiä puita.

Kun saavuimme viime kuussa Taurangaan, oli meillä vain yksi polkupyörä. Nyt meillä on kaksi ja se ensimmäinenkin on jo myyty. Tavallisen kokoinen pyörä on aika vaikea veneessä. Sattumalta löysin nettihuutokaupasta meille uudet pyörät. Ensin yhden ja seuraavalla viikolla toisen. Kyllä ne vieläkin vie veneessä paljon tilaa, mutta nyt ne on jotenkin mahdollista pakata mukaan.

Ilman polkupyöriä Tauranga vaikutti ensin tosi tylsältä, sillä marina on aivan maantien varressa. Ensin pitää kulkea reilu kilometri liikenteen melussa sillan yli. Kevyenliikenteen väylä on kyllä hyvä ja erotettu betonibuurilla muulta liikenteeltä, mutta kun rekat jyristää muutaman metrin päässä 80 km/h, niin nautinto on kaukana.Sillan jälkeen löytyy kuitenkin hienoja paikkoja. Kaupungin keskusta on tosi mukavaksi rakennettu ja yllättäen tästä automaasta löytyy jopa kävelykadun pätkiä. Nyt polkupyörillä sillan yli menee yhdessä hujauksessa.

Kauas ei tarvitse myöskään mennä, että pääsee luonnon keskelle. Kosteikon keskelle on rakennettu kilometritolkulla kulkureittiä. Kuten kuvasta ehkä näkyy, ihan suora ei reitti ole vaan mukavasti kiemurtelee vähän sinne ja tänne. Puukannen päälle on myös laitettu kumiverkko, joten reitti ei koskaan voi olla liukas.

Toinen mukava pyöräreitti on rantaa pitkin. Sieltä ei valitettavasti ole tarttunut kuvia mukaan.

Ja tietenkin pyörät ovat kätevät asioiden hoitamiseen ja kaupassa käymiseen.

Vasemmassa reunassa on äskeinen ulkoilureitti. Keskellä satamaa vartioiva Mount Maunganui. Oikealla puiden takana alkaa Taurangan keskusta.

Täällä joulu on keskellä kesää. Tässä uimalaituri aivan kaupungin keskustassa. Tänä jouluna olemmekin saaneet nauttia poikkeuksellisen helteisistä keleistä. Tänään mittari on noussut jopa yli 30 asteen mikä on Uudessa-Seelannissa tosi paljon.

Hyvää joulua kaikille lukijoillemme niin talven kuin kesän keskelle!