19.7.22

Vihdoin uimassa

Jonna 19.7.2022 9:09:14 EEST
S 16° 48.640', E 179° 17.270'

Tätä tuli pari vuotta odotettua. Vihdoin olemme ankkurissa 29 asteisessa uimavedessä.

Edellisen blogin kiireinen elämä loppui hyvin nopeasti, sillä vain 4 päivää Fidzille saapumisen jälkeen nousi minulle kuume. Seuraavana päivänä oli kurkku kipeä ja yskitti. Meillä oli Uudesta-Seelannista hankittuja pikatestejä ja niinhän se vain testitulos näytti positiivista. Meillä oli ensimmäistä kertaa Iiriksessä koronatartunta. Tai oikeasti kaksi, Timo sairastui myös. On mahdotonta tietää, mistä se tuli, sen verran monta ihmistä kohdattiin heti maahan saapumisen jälkeen.

Onneksi emme sairastuneet vakavasti, mutta kyllä tämän kokemuksen silti olisi mielellään jättänyt väliin. Viikon verran pysyttelimme molemmat veneessä. Vanhat ystävämme, jotka olimme viimeksi tavanneet kolmisen vuotta sitten Tahitilla, toivat meille kerran hieman täydennystä kaupasta. Mikäs meillä oli ollessa, mutta eihän sairastaminen koskaan kivaa ole. Vielä melkein kaksi viikkoa myöhemmin jonkin verran yskittää. Kaupassa olen kuitenkin jo päässyt itse käymään.

Muutama päivä meni ihan vain lepäillessä, sitten alkoi jo ulkomaailma kiinnostamaan. Viereiseen saareen rakennetaan hienoa marinaa. Laiva ajaa sinne välillä montakin kertaa päivässä. Väylä on ihan poijuin merkitty, mutta silti osa veneiden kiinnityspoijuista on väylällä. Vähän riippuu tuulen suunnasta, kuinka paljon tilaa on. Yhtenä päivänä kun tuuli käänsi veneet poikittain väylään nähden, niin apuvene kävi yhden veneen perästä vähän kääntämässä sitä pois tieltä. Mekin olimme lähellä väylää, mutta onneksi juuri meidän kohdalla oli punainen poiju, emmekä edes osuneet siihen. Toisella puolella meillä sen sijaan oli joku mikälie poiju, mihin oli kiinnitetty vain vesipullo. Se oli aina välillä kolisemassa meidän pohjan alla.

Tänään siirryimme Savusavun poijusta ankkuriin reilun 3 mailin päähän. Kaupungin edustalla vesi ei houkutellut uimaan. Tänään pääsin vihdoin uimaan tropiikin lämpöiseen veteen. Edellinen kerta oli Tongalla marraskuussa 2019. Uudessa-Seelannissa oli meille liian kylmät uimavedet, vain veneen huoltoa varten tuli vedessä käytyä ja silloinkin märkäpuku päällä.

Jatkosuunnitelmat ovat vielä vähän auki. Muutama kuukausi vietetään täällä Fidzillä, mutta vielä ei ihan olla päätetty mihin täällä mennään. Ensin kuitenkin odotetaan, että pääsemme eroon kaikista koronan oireista, meitä kun vielä vähän väsyttää ja yskittää.