10.12.22

Melko kauas päästiin, nyt palataan takaisin lähelle

Jonna 10.12.2022 11:18:22 EET
S 24° 45.670', E 152° 23.210'

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Kun lähdimme yli 9 vuotta sitten matkaan, ei meillä ollut suuria suunnitelmia eikä aikatauluja. Ajattelimme, että ehkä sitä viisi vuotta voisi olla poissa. Valtameren ylityskään ei ollut itsestäänselvyys, kaksi niitä tuli kuitenkin ylitettyä. Maailmanympäripurjehduskaan ei meillä koskaan ollut mitenkään tavoitteena. Tarkoitus oli purjehtia sinne, minne milloinkin tuntui sopivalta ja näin olemme tehneet.

Nyt vuosia on takana jo sen verran, että tuntuu siltä, että on aika palata takaisin Eurooppaan. Jos purjehtisimme sinne, olisimme siellä vajaan kahden vuoden kuluttua. Meitä ei kuitenkaan koskaan oikein ole houkutellut Etelä-Afrikan kierto. Punaisen meren kautta kulkee kyllä veneitä, mutta sen turvallisuustilanne ei kuitenkaan meidän mielestä ole riittävä.

Olemme päätyneet ratkaisuun myydä Iiris täällä Australiassa. Pari viikkoa sitten teimme lopullisen päätöksen ja tänään vihdoin saimme ilmoituksen julkaistua. Emme olleet saamattomia julkaisemaan, vaan meidän oli täällä kiellettyä ruveta myymään venettä ennen kuin vene oli tuotu virallisesti maahan eli verot maksettu. Tämän prosessin ajan olemme olleet tullin takavarikossa ja emme ole saaneet liikkua Bundabergin sataman alueelta pois. Nyt on verot maksettu ja leimat papereissa, joten voimme ruveta mainostamaan venettä.

Aivan täysin ei reissu vielä tähän satamaan pääty, sillä aiomme suunnata vielä 550 mailia etelämmäksi Sydneyn seudulle. Paikallisten mukaan siellä olisi helpointa saada vene kaupaksi. Toki on mahdollista, että joku tämän sitä ennen ostaa, joten silloin tämä matka voi päättyä periaatteessa milloin vain.

Nyt on kengurutkin löydetty. Nämä kaverit olemme muutaman kerran nähneet aamukävelyllä. Me kävelemme, nämä pomppivat.