28.5.14

Remonttia enkelten tahtiin

timo
N 28° 7.643', W 15° 25.510'

Remonttimme seuraava vaihe alkoi, kun saimme siirrettyä tavaramme Mantaan remontin alta pois.

Hellaa ei viety Mantaan vaan kannelle. Valpurin ison skuutin turbotaljalle tuli taas käyttöä, kun pähkäiltiin kuinka hella lähtee paikoiltaan.

Akkujen paikka tulee muuttumaan. Nykyinen paikka on yksi veneen parhaista säilytystiloista. Tämän päivän akut eivät kaipaa huoltoa, joten ne voi siirtää tuplapunkan alle paikkaan, jonne on vähän vaikeampi päästä käsiksi.

Punkkamme pohja piti purkaa. Jonna hoitaa fiinimmän puolen.

Kun taas minä vasaroin sitten olan takaa. Punkkien alla on uretaanin päälle laitettu lasikuitukerros.

Uretaanivaahto alinpana osoittautui hankalaksi vastukseksi.

Tehokkain keksimäni keino on laittaa kulmahiomakoneeseen iso teräsharja. Uretaani lähtee hyvin vahingoittamatta maalia pahasti. Ongelma on, että uretaanipöly on staattisesti varautunutta ja tarttuu joka paikkaan ja menee joka reikään. Myös silmiin, vaikka oli suojalasit päässä. Otin käyttöön uimalasit joten homma jatkuu.

Pölyä tietysti kertyy, joten piti hankkia tehokas imuri, päädyimme tuhkaimuriin. Tämä projekti on selvästi suurin tähänastisista, joten olemme pikku hiljaa investoineet työkaluihin. Ensin Jonna kävi ostamassa imurin. Seuraavana päivänä uuden porakoneen, seuraavana kulmahiomakoneen ja tänään nauhahiomakoneen. Porakone kävi pätkimään jo joitain viikkoja sitten ja käytössä on ollut huono varakone. Kulmahiomakoneen nappi meni rikki, sitä ei enää saa pois päältä. Ja, nauhahiomakone vaan tarvittiin. Kulmahiomakoneen hajoaminen ei harmita, koska uusi on kuin unelma.

Ai niin se enkelijuttu. Jostain syystä alitajuntani haluaa tehdä elämäni edes siedettäväksi. Joka päivä kun laitan korvatulpat, hengityssuojan ja silmäsuojatpäähän alkaa päässäni soida Eurythmics: There must be an angel ja se soi koko päivän.  Kuuntelen siis Annie Lennoxin ihanaa ääntä koko päivän, http://www.youtube.com/watch?v=TlGXDy5xFlw&feature=kp