11.6.14

Remontti etenee, purkutöillä...

Jonna
N 28° 7.643', W 15° 25.510'

Kun muutimme Mantaan, otimme mukaamme suurimman osan tavaroistamme ja mm. veneen kaikki patjat. Ei kuitenkaan ole helppoa saada mahtumaan kahden veneen tavaroita yhteen ja vielä asua siellä. Niinpä päätimme tehdä remontin kahdessa vaiheessa. Ensin muu vene ja sitten lopuksi vessa ja "sauna". Pakkasimme siis saunan kattoon asti täyteen.

Suunnitelmamme muuttuivat hieman, kun Tommi ja Marjukka tarjosivat Stormy-veneensä varastoksi. Vastalahjaksi saavat venevahdit, jotka käyvät veneellä harvase päivä. Tavaroiden siirtäminen on siis jatkuvaa hommaa. Stormyyn olemme vieneet ne tavarat, mitkä oli jo pakattu ns. pölypuhtaaseen saunaan. Äkkiä täyttyi Stormyn toinen perähytti meidän tavaroista. Lisäksi olemme vieneet sinne pois tieltä ovia, turkkilevyjä yms. mitkä olisi kovasti tiellä ja joita pitäisi tuon tuosta siirrellä paikasta toiseen. Ja tätä tavaraa tulee koko ajan lisää, sitä mukaa kun puramme sisustusta.

Timo on jo kuorinut lasikuidun vessan turkista ja nyt on minun vuoroni yrittää saada ruuvien kannat putsattua ja ruuvattua irti. Joidenkin ruuvien kohdalla onnistui, mutta aika monista oli ehkä jo valmiiksi kanta rikki ja jouduimme käyttämään vastakierreporaa/ruuvia. On muuten aivan mahtava keksintö.

Akutkin oli pakattu saunaan. Nostimme ne kannelle säilytykseen. Onneksi purjeveneestä löytyy taljoja yms. apuvälineitä, jotka helpottavat hommaa kummasti. Akkujen kantaminen veneen läpi olisi ollut melko haastavaa, kun turkki on purettu ja pohja on vain täynnä kaaria.

Vessassa näkyy jo melkein teräs. Vielä toinen kerros lasikuitua ja vähän uretaania...