14.12.14

Majoitustilat kuntoon

Jonna 14.12.2014 23:35:59 EET
N 28° 7.632', W 15° 25.510'

Kuukauden loma ankkurissa teki hyvää. Ainut ongelma on, että siellä vähän laiskistui. Kolme viikkoa ollaan oltu taas laiturissa ja jotenkin ollaan nyt vasta tällä viikolla päästy takaisin vauhtiin. Pikku hiljaa irtonainen tavara on alkanut löytää paikkojaan, esim. kattopaneelit ja niiden rimat ovat taas katossa.

Toissa päivänä taas siirrettiin tavaraa veneen päästä toiseen. Tällä kertaa perästä keulaan, ja keulasta perään. Perähytin osat keulasta pois ja perähytissä säilytyksessä olevat tavarat keulaan. Hullun hommalta välillä vaikuttaa... Tietenkin tässä lisäksi joka päivä pitää sitä sun tätä pienempää siirrellä tieltä pois.

Eilen ruvettiin kokoamaan palapeliä nimeltä perähytti.

Suurin pala on parasta saada ensin oikein päin. Loppujen lopuksi palapeli oli aika helppo koota. Jos ruuvit osuvat vanhoihin reikiin, ei mitoitus voi mennä pieleen. Lisäksi liima- ja lakkajäljistä voi päätellä paljon.

Timo kokosi kehikon eilen ja minä jatkoin seinä- ja pohjavanereiden kanssa tänään. Päivän päätteeksi pääsin testiköllille.

Nyt on perähytti valmis vastaanottamaan lomavieraita. Tästä rakennusprojektista on myös suuri hyöty meidän "ajelehtiville" tavaroille. Meillä on taas kaksi punkanalustaa käytettävissä tavaroiden säilytykseen.

Joulu on kaupoissa näkynyt jo melko pitkään. Rannallakin hiekkaveistosten aihe on ajankohtainen.