25.12.16

Hyvää Joulua!

Jonna 25.12.2016 2:47:54 EET
N 11° 59.971', W 61° 45.864'

Monet tekevät itse omat ruokansa jouluna. Me olemme erilaisia, me teemme tänä jouluna vettä.

Meillä ei valitettavasti ole yhtään joulukoristetta veneessä. Vuosi sitten vietettiin joulu keskellä Atlantin valtamerta. Silloin meillä päivän tai pari roikkui suklaapukkeja koristeina, ennen kuin söimme ne. Täältä ei moisia löytynyt. Olisiko syynä ilmasto? Suklaapukit eivät ehkä pidä tropiikin auringosta.

Yhdestä jouluperinteestä olemme sentään voineet pitää kiinni. Tänään jo lounaalla jälkiruuaksi oli After Eight- suklaita. Niitä onneksi löytyi lähikaupasta.

Joulun tunnelmaan on kuitenkin helppo päästä, kun menee rantaan. Kaupoissa joululaulut ovat soineet jo pari kuukautta. Joulukuusia on myös joka nurkalla. Tänään käytiin joulupizzalla sataman ravintolassa ja joka pöytää koristi pieni joulukuusi. Samaan aikaan esiintymislavalla oli parikymmentä "meikäläistä", eli purjehtijaa, laulelemassa joululauluja piirissä sähköpianon ympärillä.

Meillä joulupukki on käynyt vähän etuajassa. Julkaisimme pari blogia sitten kuvan julmetun suuresta laatikosta. Eilen saimme laatikon sisällön vihdoin käyttöön.

Laatikko sisälsi vesikoneen. Nyt voimme tehdä mielin määrin juomavettä meitä ympäröivästä merestä. Emme kuitenkaan rupea vettä tuhlailemaan, koska laite kuitenkin kuluttaa paljon sähköä ja suodattimia.

Asennus kesti melko pitkään. Osittain siksi, että olimme telakalla, mutta osittain vain siksi, että paljon härveleitä piti saada mahdutettua hyvin pieneen ja hankalaan tilaan. 

Kaikki osat saimme mahtumaan turkin alle. Tila on kuitenkin hyvin kapea ja matala. Vesi- ja dieseltankkien välissä on puolisen metriä tilaa, missä kuitenkin on valmiiksi jo potkuriakseli yms.

Monen sovituksen ja mittauksen jälkeen päädyimme siihen, että tämä paketti saadaan jotenkin ujutettua turkin alle. Ei kylläkään kerralla. Ensin pitää kiinnittää taustavaneri ja sitten jotenkin loput osat siihen. Pienenä vaikeutena siis se, että tilaa ympäröi tankit, joihin ei tietenkään voi mitään ruuvata kiinni.

Ensin hommat sujuivat hyvin, mutta sitten meidän kerran jo Kanarialla takuukorjattu Multitool sanoi sopimuksensa irti. Vielä oli jäljellä mittaritaulun tekeminen. Näppäränä kipparina Timo hoiti homman pylväsporakoneella.

Eilen teimme ensimmäiset 30 litraa vettä. Hyvää oli. 

Hyvää joulua ja vielä parempaa tulevaa vuotta 2017!