21.5.17

Ainaista asennusta

timo 21.5.2017 4:11:53 EEST
N 14° 26.149', W 60° 53.126'

Torven vesitesti. Ei tullut vettä sisään.

Pääsyy, että tultiin Martiniquelle oli, että kuviteltiin teettävämme täällä Grenadalla kesken jääneet tiikit. Piti kuitenkin tehdä itse. Lisäksi oli työlistalla potkuriakselin laakerin tarkistus, merivaihteen outo ääni ja ankkuri/tricolor-valon asennus. Lisäksi halusimme vaihtaa vuotavat kansi venttiilit. Nämä siis töitä, mitä piti tehdä tekakalla tai suojaisassa satamassa.

Tiikki- ja kansihommissa oli paljon tekemistä. Sen vuoksi yritimme teettää muuta työtä meille suositellulla kaverilla. Ei olisi kannattanut. Kaikki tehtiin kahteen kertaan. Ostimme kaksi potkuriakselia. Vene nostettiin kaksi kertaa ylös. Merivaihde irroitettiin ja huollettiin kahteen kertaan. Ikävää, että meille suositeltu kaveri oli ammattitaidoton ja epärehellinen.

9 vuotta palvellut LOPO light sammui jo Grenadalla. Saimme kuitenkin parannetun version LOPOlta puoleen hintaan vaikka takuu oli ohi. Onneksemme meillä on kulkuvalot myös kannen tasalla, joten lakipykälät tuli täytettyä myös matkalla tänne. Ja johdon päässä roikotettavia ankkurivaloja meillä on useampikin. Matkaveneessä kannattaa kaikki tärkeät asiat olla varmistettu.

Vanhoissa venttiileissä oli vuotamattominakin ongelmana, että niitä ei voinut pitää auki merellä. Purjehtiessa ei siis ilma paljon vaihdu ja on tosi kuuma. Näiden uusien pitäisi olla parempia. Merellä emme tosin ole vielä testanneet.

Tämä parempi ja ammattitaitoisempi asentaja oli myös paljon siistimpi. Ei laittanut likaista merivaihdetta uuden tiikin päälle niinkuin se toinen.

Saatiin myös odotettu hopea kloori elektrodi. Teräsveneiden omistajat usein pähkäilevät sinkkien kanssa, pitäisikö niitä olla enemmän vai vähemmän. Tämä laite yhdistettynä yleismittariin kertoo, onko sinkkejä sopivasti. Meillä on. Sama laite paljastaa mahdolliset sähkövuodot.

Kun tehtiin näinkin paljon asioita Martiniquella Le Marinissa on paikallaan arvioida palveluntarjoajia. CarenAntilles telakka toimi hyvin ammattitaitoisesti. Alize Composites, Clippers Ship, Mechanique Plaisance ja Equinox yrityksiltä saimme erinomaista palvelua. Altek Marine ja Easy Sailing Services sitä vastoin kannattaa kiertää kaukaa. 

Muutama pieni asia meillä on vielä kesken, mutta viikon-parin päästä on tarkoitus vihdoin ja viimein taas vaihtaa maisemaa.