18.7.19

Aikataulupurjehdusta

Jonna&Timo Jul 18, 2019 3:01:00 AM GMT
S 17° 8.640', W 148° 27.240'

Reittimme Fakaravalta Tahitille on 250 merimailia. 5 solmun keskinopeudella siihen menee 2 vuorokautta. Yritämme mahtua perillä marinaan, joten perillä olisi hyvä olla kello 8-16. Alavesi on aamulla kello 9. Ennen sitä pitäisi ehtiä aukolla, jonne on tunnin ajomatka.

Jonna heräsi aamulla jo neljältä. Viideltä söimme aamiaisen. Kansityöt jäivät sateen takia edellisenä iltana kesken. Kuudelta auringon noustessa pääsin kansihommiin ja seitsemältä oltiin jo matkalla.

Tuulta oli sen verran, että otettiin reivi sekä isoon että genoaan. Atollin pohjoisaukolla oli vielä myötävirtaa 4 solmua. Virran ja meren yhtymäkohdassa meri oli uskomaton. Hyökyaaltoja, hyppyvettä ja pyörteitä. Hieno kokemus.

Tähän tuuli-ikkunaan lähti meidän lisäksi Easy ja White Shadow. Omahakin suunnitteli lähtöä myöhemmin illalla.

Tuulta riitti. Ensimmäiset 5 tuntia oli keskinopeus 6 solmua vaikka ajoittain oli solmun vastavirta. Jo iltapäivällä reivattiin lisää. Silti vauhti on riittänyt. Yöllä tuuli kääntyi sen verran vastaiseksi, ettei päästy enää kohteeseen. Vaihdettiin autopilotti tuuliperäsimeen. Myöhemmin kun oltiin taas noustu tuuleen tarpeeksi vaihdettiin hydrauliseen autopilottiin, joka GPS:n kanssa yhteistyössä ohjaa venettä tarkasti Papeeten edustalle.

Easy on 15 metrinen vene, joten Mike ohitti meidät jossain vaiheessa.Barry White Shadowissa jäi tapansa mukaan kauas taakse. Tullee perille päivän pari muiden jälkeen.

Aamulla Mike kutsui VHF:ssä. Meitä ei näkynyt enää AIS:ssa. Meidän AIS antenni on 3 metrissä, joten sen kantama toiseen veneeseen on vain n 5. mailia.

Puomin helojen ja reivin kanssa vähän ongelmia. Piti muutaman kerran käydä kannella korjaamassa.

Matkaa jäljellä 68 mailia. Tuulta on nyt vajaa 10 m/s sivusta. Vastavirtaa solmu. Perillä ollaan GPS:n mukaan aamu viideltä. On siis varaa vielä hidastella.