19.7.19

Perillä Tahitilla aikataulussa

timo 19.7.2019 5:22:03 EEST
S 17° 32.360', W 149° 34.140'

Easyn Miken kanssa oli keskustelua missä vaiheessa voi hiljentää vauhtia, kun pitää ehtiä tietyssä ajassa. Mike veti täysillä meitä pidenpään. Jarruttelimme aikaisemmin. 7-8 solmun vauhti on aika pomppuista ja kun nukkuakin pitäisi. Otimme siis riskin ja ajoimme mukavaa kuutta solmua. Viisi solmua olisi ollut mukavampaa, mutta vastavirta pakotti ajamaan lujempaa.

Kuvassa Easy seilaa "reilusti" meidän edellä Papeeteen. Kadehtin tuota kevyttä genoaa.

Valaat tai delfiinit toivottivat meidät tervetulleiksi Papeeten satamaan.

Olimme tähdänneet kahdeksaksi Papeete marinaan, kun toimisto aukeaa. Olisimme voineet tulla aiemminkin. Marinalla on venttalaituri, jossa voi odotella omaa paikkaa. Marinaa laajennetaan ja venttalaiturista ei ole maayhteyttä satamatoimistoon. Kehottivat tulemaan jollalla. Meidän jolla on pakattuna kannen alla eikä huvittanut täyttää sitä. Ongelma ratkesi kun Check Mate skandinaavisella miehistöllä lainasi meille jollaa. Satamatoimistossa ihmettelivät, että joku lainasi meille jollan. No me kruiserit ollaan aika samaa perhettä. Täällä pitää kaikkien auttaa toisiaan.

Saatiin sitten hyvä paikka laiturin päästä. Pienen kävelyn perusteella kaupunki on tosi mukava. Kuuman suihkun ja tämän kirjoituksen jälkeen käydään haukkaamassa jotain ja sitten uni maittaa.