19.8.13

Bornholm

timo
N 55° 8.180', E 15° 8.671'

Vietettiin turistipäivä ja käytiin paikallisbussilla Rønnessa. Rønne on Bornholmin pääkaupunki, johon lautat Ystadista, Köpenhaminasta ja Sassnitzista tulevat.

Käytiin paikallisella pursiseuralla, joka toimii myös vierassatamana. Hyvä paikka, mutta Svaneke on kyllä viihtyisämpi.

Rønne.

Svaneke. Väljää on, alkaa kausi olla täälläkin ohi.

Svaneke valittiin lähinnä siksi, että sinne oli lyhyin matka ja kartan mukaan näytti, että sinne voisi mennä yöllä. Sisään tulo ei mennyt ihan karttojen mukaan, vaikka kartat ovatkin aika tuoreet. Olivat rakentaneet uuden aallonmurtajan entisten lisäksi ja valot eivät ihan täsmänneet. Ongelmia ei kuitenkaan ollut. Sisään tulossa on oikealla huonosti erottuva diktaali, jota on syytä varoa.

Aamulla koodasin vähän meidän Google earth reittiä paremmaksi. Nyt on vähän parempi. Reittipisteet tähän tulevat Spot trackerilta, jonka hyvä puoli on, että se toimii kaikkialla maailmassa. 


AIS näkyvyys on kiinni siitä kuinka lähellä olemme asuttuja alueita ja onko lähellä ketään, joka on yhdistänyt AIS vastaanottimen internettiin. Tällä hetkellä emme näy. Virossa näkyi hyvin, mutta Latviassa ei ollenkaan. Todennäköisesti jatkossa näkyy hyvin.

Blogien kirjoittamiseen tarvitsemme sähköpostin. Niin kauan kuin radioamatööriasemamme asennus on kesken, pitää meidän olla rannassa internet yhteyden päässä bloggaamista varten.

Kalapaatti Rønneessä.