12.8.13

Körkvere

timo
N 58° 29.691', E 23° 16.708'

Lähdimme aikaisin Heltermaalta. Nostimme ison saman tien. Vauhti kiihtyi jo rännissä 5 solmuun, joten otimme genoasta vain kulman esille.

Kohta jo ensimmäinen ukkospilvi iski päälle ja otimme isoon 1. reivin. Vähän ennen Virstu - Kuivastu lauttoja iski toinen pilvi ja yritimme 2. reiviä. Nyt oli sählätty ja jätetty takareivinarut kiertymään puomin ympäri. Ei kun iso kokonaan alas. Eipä sekään onnistunut. Reivit oli kuitenkin laitettu väärin ja falli ja 1. reivi olivat solmussa. Kokeiltiin sitten uusien elämänlankojen toimivuutta ja lähdin kannelle selvittämään.

Genoan kulmakin vei meitä vielä parhaimmillaan 7,5 solmua. Suunnittelimme aluksi kryssiä Ruhnuun, mutta nyt alkoi Lounaranta tuntua paremmalta vaihtoehdolta. Kun genoan kulma ei enää meitä nostanut niin jatkoimme koneella.

Lounarantaan tullessamme aloimme empiä. Aallot olivat aika pahoja ja tuulta paljon. Lisäksi ukkospilvet kiertelivät ympärillä. Kokeilimme saammeko pakin päälle 4 solmun nopeudessa. Kone sammui, joten se siitä. Päätimme ajaa Körkveren edustalle ankkuriin.