10.11.14

ARC:n starttia odotellessa

Jonna 10.11.2014 23:16:24 EET
N 28° 7.870', W 15° 25.498'

Kaksi viikkoa ollaan nyt oltu ankkurissa ja toinen mokona tässä vielä kellutaan. Sitten ARC-veneet suuntaavat etelään ja me takaisin laituriin.


Kuva on otettu arkena aamupäivällä, jolloin ranta on hyvin tyhjä. Viikonloppuisin ja iltaisin ranta täyttyy erilaisista urheilun harrastajista. Toiset pelaavat palloa, toiset melovat ja kolmannet, no, tekevät jotain muuta.

Viikonloppuisin ranta täyttyy paikallisista. Mukana kannetaan telttoja pienimmille ja aurinkokatoksia isommille. Taitaa olla enemmän turisteja ne, ketkä makaavat paahtavan auringon alla.

Viime päivinä on ollut jo sen verran kylmempää ja pilvisempää, ettei auringonpalvojia ole enää paljon näkynyt. Oikeastaan säät muuttuivat heti, kun tuulet kääntyivät takaisin pohjoiseen. Me pidämme lämmöstä, mutta ankkuripaikan ollessa täysin avoin etelän suunnalle, me ennemmin palellaan kuin keikutaan.

Syksyisitä säistä huolimatta vesiaktiviteettejä riittää. Veneiden ympärillä pyörii melojia, kevytveneitä ja purjelautoja. Nämä kaikki ovat mukavia katseltavia. Kovaa kaahaavat moottoriveneet eivät tunnu ihan niin mukavilta, valitettavasti niistä suurin osa on muista ankkuroiduista veneistä.

Yhtenä päivänä havahduimme kyljeltä kuuluvaan kolinaan. Mikä toi oli? Äkkiä ulos katsomaan. Emme tiedä tarkemmin, mitä oli tapahtunut, mutta kyljellämme oli kaatunut kajakki. Ihan omin neuvoin eivät takaisin kyytiin päässeet,vaan tarvitsivat ohjaajan pitämään kajakkia pystyssä. Puolin ja toisin naureskeltiin hassulle tapahtumalle. Muovinen kajakki ei veneelle mitään vahinkoa saa aikaiseksi.

Eilen lähti osa ARC-veneistä jo matkaan. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ARC+ menee Karibialle Kap Verden kautta. Tässä lähdössä veneitä lähti reilu 50, aika mitäänsanomaton tapahtuma. Rannalla musiikki raikasi ja toivottivat kaiuttimista kaikille erikseen hyvää matkaa, kun veneet ajoivat aallonmurtajan aukosta ulos.

Näiden starttiharjoituksia oli paljon hauskempi seurata.