10.1.15

Loppiainen

Jonna 10.1.2015 1:57:42 EET
N 28° 7.632', W 15° 25.510'

Uuden vuoden aattona Timon veli Touko saapui tyttärensä Viivin kanssa meille viikon vierailulle.

Viikon säät olivat hyvin erikoiset. Itätuuli oli niin kova, että säätiedoituskin antoi pölyvaroituksia heikentyneen näkyvyyden vuoksi. Pöly on siis Saharasta lentävää punaruskeaa hiekkaa, joka kuorrutti veneen kaikki köydet ja peitot hyvin tehokkaasti. Polkupyörät olivat lähempänä aallonmurtajan reunaa, joten hiekan lisäksi ne saivat myös suolakuorrutuksen.

Onneksi väliin mahtui yksi vähän tyynempi ja aurinkoisempi päivä. Kävimme Maspalomasin dyyneillä. Ilmeisesti kaikki tämäkin hiekka on aikojen saatossa lentänyt Saharasta.

Mielenkiintoinen paikka. Viimeksi käytiin täällä pääsiäisenä. Samaan paikkaan parkkeerattiin auto ja käveltiin dyynien reunalle. Mielenkiintoista oli se, että maisema oli aivan erilainen kuin viimeksi. Dyynit todellakin vaihtavat paikkaa ja muotoa koko ajan, Nyt kovien tuulien jälkeen muodostelmat olivat hyvin jyrkkiä.

Kävelimme dyynien halki rannalle. Lomalaiset uskaltuituivat uimaan hyiseen mereen, me keskityimme valokuvaukseen ja tavaroiden vahtimiseen. 

Kävelymatka ei ollut kovin pitkä, mutta kyllä pehmeässä hiekassa tarpominen on rankkaa touhua. Olemme taas viikon olleet "saunaklubin" jäseninä, mutta tuona päivänä piti hetki hengähtää, joten sauna jäi väliin ja kävin vain lähisuihkussa. Illaksi oli vielä paljon ohjelmaa.

Espanjassa ei joulupukki yleensä tuo lapsille lahjoja vaan itämään viisaat tietäjät tuovat ne loppiaisena. Joulusesongin näyttävin tapahtuva on loppiaisaaton kulkue. Kulkue matelee 5 kilometrin matkan satamasta vanhaan kaupunkiin. Karkkeja heitellään lavoilta kuin Suomessa penkkareissa. Paitsi... nyt ei nähty paljon karkkia ilmassa. Ilmeisesti yleinen huono talouden tila vaikuttaa tähänkin. Tai sitten vain se, että olimme katsomassa kulkuetta sen jälkimmäisellä puolikkaalla.

Kulkue oli kuitenkin näyttävä ja meluisa, jokaisessa rekassa musa raikui täysillä. Kulkueen lopussa kuninkaat (itämaan viisaat tietäjät) ratsastivat oikeilla kameleilla. Tämä on viimeinen hetki lapsilla toimittaa lahjatoivekirjeet.

Veneelle palattuamme olivat meillekin ilmestyneet paketit pöydälle. Kirjeitä emme olleet lähettäneet, mutta jotain osasivat silti tuoda.

Minulle ja Timolle sen sijaan joulupaketti tuli pyhien puolessa välissä. Vieraat toivat meille Suomesta ison kasan sähkötarvikkeita. Tätä kirjoittaessa suurin osa noista palikoista on jo löytänyt paikkansa.