4.3.15

Vihdoin merelle

Jonna 4.3.2015 0:42:15 EET
N 28° 0.437', W 16° 39.626'

Kun viime vuoden tammikuussa saavuimme Las Palmasiin, arvelimme olevamme siellä vähän yli kuukauden. Hieman meni arvio pieleen. Oltiin siellä reilusti yli vuosi. Aika erikoista, että vaikka koko tämä aika tuli asuttua (jossain) purjeveneessä, oli minulla nyt pisin tauko purjehduksesta koko elämässäni.

Jo köysien irroittaminen tuntui mahtavan hienolta. Purjeiden nosto oli jo sitten jotain aivan sanoinkuvailematonta. 

Lähes sanoinkuvailematonto oli myös meidän ensimmäiset purjehdustunnit. Meidän piti edetä n. 5 mailia pohjoiseen La Isleta nyppylän ympäri. Meillä oli vastatuuli ja vastavirta, lisäksi vielä Iiriksen pohja ei varmasti ole kovin puhdas. Yksi venda käytiin heittämässä aika kaukana merellä ja aikaa kului n. 4 tuntia. Gran Canarian pohjoisosan jälkeen tuuli voimistui hetkessä ja laskettelimme koko matkan Teneriffan eteläkärjessä sijaitsevan Las Galletatasin Marina del Suriin pelkällä pohjaan reivatulla isolla.

Vene toimi hyvin, toisaalta sen ei pitänyt olla mikään yllätys, koska kannen yläpuolella ei olla tehty mitään muutoksia. Korkeintaan aurinko olisi voinut syödäd jotain puhki. Kannen alla sen sijaan vähän jännitettiin, että onko kaikki uudet asennukset muistettu kiinnittää hyvin, miten toimii autopilotti uusilla letkuilla yms. Kaikki kuitenkin toimi hyvin ja mikään ei irronnut paikoiltaan. Keulan varastoa ei olla vielä rakennettu uusiksi, nyt kaikki tavarat oli ripustettu muutaman lenkin varaan seinille. Hyvin sielläkin kaikki pysyi paikoillaan. 

Loppumatkasta tuli oltua hetki ruorissa. Ihan mukavaa puuhaa, vähän viileä tuuli vain häiritsi.

Aamulla oli mukava herätä ja nähdä ikkunasta uudet maisemat. 

Vaikka me pyrimme purjehtimaan ilman pakollisia aikatauluja, oli meillä tänne saapumiseen selvä tavoite. Ystävämme Laura, Jani, Max ja Milo Kotkasta olivat täällä viettämässä talvilomaa. Emme olleet vielä edes kunnolla kiinnittyneet, kun perhe Weckman hyppäsi jo kannelle. Oli todella ihanaa, että ehdimme tänne eilen, koska he lensivät jo tänä aamuna kotiin. Yön purjehduksen jälkeen olimme aika väsyneitä, joten tänään vasta oikeasti nähtiin mihin oltiin saavuttu. Jaksettiin kuitenkin eilen viettää mukava iltapäivä ja ilta ystävien seurassa. Venepaikkaakin jouduttiin kertaalleen vaihtamaan ja nyt oli kannella mukavasti henkilökuntaa.

Vaikka veneessä onkin vielä monia pikkuasioita tekemättä, saavutettiin me nyt suurin ja tärkein tavoite. Iiris on taas purjevene, jolla voi purjehtia!

Marina del Sur on vanha kalasatama. Vaikka purjeveneitä on suurin osa, on täällä myös edelleen ihan oikeita kalaveneitäkin. Lisäksi sukellus ja vesiskootteriajelut ovat suosittuja.
Mukavan pieni ja idyllinen satama meille Las Palmasin vilskeen jälkeen.

Rantakadulla olimme turisteina turistien joukossa.

Rantakadusta seuraava katu oli hyvin hiljainen ja vihreä. Vihreä ei ole täällä kovin yleinen väri, koska koko seutu on todella kuivaa.

Nyt otetaan välillä vähän rauhallisemmin ja nautitaan taas elämästä. Tänään alkoi taas jo tuntua, että elämä alkaa olla sitä mihin on pyritty.