22.1.16

Le Marin, Martinique

timo 22.1.2016 3:20:00 EET
N 14° 28.066', W 60° 52.260'

Lähdimme sitten Bridgetownista Barbadokselta. Bridgetown on ilmeisesti vaikea sana purjehtijoille, koska pyytämättä sain sekä terveys- että passintarkastajilta tavausohjeita heidän kotikaupunkinsa kirjoittamiseen.

115 mailin seilaus Le Mariniin oli tosi helppo. Molemmat jopa nukuttiin hyvin yöllä. Luottamus veneeseen ja toisiimme on siis vahva.

Tarkoitus on pyykätä, joten tulimme le Mariniin emmekä jääneet ehkä houkuttelevampaan Sainte-Anneen. Hetken etsimme paikkaa todella tiiviiseen ankkuroitujen veneiden seasta. Lopulta kuitenkin ankkuroimme helposti n.3 metrin syvyyteen.

Barbadoksen maahantulomuodollisuudet kiehtoivat tietojenkäsittelyn asiantuntijaa. On hienoa että vanhoja menetelmiä vaalitaan. En ole missään nähnyt niin suurta kirjaa, johon meidän tulo ja lähtö täsmäytettiin. Täällä ei tarvitse mennä tekniikan museoon.

Martinique tarjoaa tylsän itsepalvelu maahankirjautumisen. Ainoa haaste on ranskalaisten AZERTY näppäimistö, jota käyttäen tiedot pitää kirjata.

Edellinen tulo tänne oli paljon jännittävämpi. Silloin tulimme lentokoneella ja täällä tutustuin tuleviin appivanhempiini kahden viikon purjehduksella.

Paikka on mukava. Tässä paikallista perinnepurjehdusta.