24.7.16

Elämää Prickly Bayssä

Jonna 24.7.2016 4:14:21 EEST
N 11° 59.975', W 61° 45.859'

Moni lukija on varmasti ihmetellyt sitä, miten meillä aina tehdään venetöitä. No, ei ne työt veneessä ikinä lopu, mutta jossain vaiheessa voi päästä sopivaan tasapainoon.

Nyt olemme ottaneet rennosti. Timo tietysti koodaa päivät pitkät, mutta se ei ole työtä, se on harrastus. Jonain päivinä minulla on ollut ompelukone esillä ja olen jotain säilytyspussukoita ommellut. Ihan niin sujuvaa tuo ompelu ei vielä ole, että voisin puhua harrastuksesta, josta nauttisin. Ei se kuitenkaan kovin epämiellyttävää työtäkään ole.

Joka päivä käymme uimassa. Osittain sen vuoksi, että makeaa pesuvettä säästyy, kun huuhtelemme sillä vain suolan iholta. Suurin syy kuitenkin on se, että se nyt vain on niin mukavaa lillua 30 asteisessa vedessä.

Timo iltapesulla.

Oltuamme muutaman viikon samassa ankkuripaikassa, alkoi tehdä mieli nähdä jotain muutakin. Tällä kertaa uteliaisuus tuli kuitenkin tyydytettyä kävelemällä. Viereisen lahden marinaan pääsee vartissa vaeltamalla läheisen kukkulan yli. 

Kasvillisuutta on paljon, mutta jostain kohtaa sain kuitenkin Mt. Hartman Bayn näkyviin.

Mt. Hartman Bay näyttää kartassa hieman suojaisemmalta kuin "meidän" Prickly Bay. Lahden suulla on riuttoja, jotka murtavat lahteen sisään kääntyvät aallot. Lahti oli hieman suojaisempi, mutta kyllä veneet täälläkin keikkuivat. Lisäksi vaikutti siltä, että palvelut ovat Prickly Bayssä kuitenkin paremmat. Emme toistaiseksi vaihda ankkuripaikkaa.

Kukkulalla oli paljon hienoja ja valtavan kokoisia taloja. Taloja suojasivatt kuitenkin niin korkeat aidat ja muurit, että ei niistä oikein valokuvia saanut. Tyhjällä tontilla kukki iloisen näköinen puu.

Viime blogin lopussa kirjoitin, että vietämme vielä muutaman viikon täällä Grenadalla. No, muutama viikko on jo kulunut, mutta ehkä seuraavaksi muutaman viikon päästä lähdemme Trinidadille. Sitä ennen käymme vielä ehkä jonkun muunkin lahden veneellä katsomassa. Täällä Grenadan eteläosissa on paljon lahtia. Osassa lahdista on paljon veneitä, joissain voi päästä olemaan jopa yksin.

Ei tässä kyllä mitään kiirettä ole paikkaa vaihtaa. Olemme kotiutuneet tänne jo melko hyvin. Timon koodausharrastusta ajatellen tämä on hyvä paikka, Wi-Fi ei ole kovin kallis ja on kohtuullisen toimiva ja nopea. Toimivuus tarkoittaa sitä, että se ei usein pätki. Nopeus on sellainen, että moni varmaan kauhistuu. Me olemme hyvin tyytyväisiä, joskus tulee jopa 200 KB/s. Tällä nopeudella voi kuitenkin käyttää nettiä oikein hyvin ja YouTuben videotkin tulevat usein pätkimättä.

Minä kävin eilen jo kolmatta kertaa kaupassa veneilijöiden ostosbussilla. 5 euron hintaan minibussi kuljettaa meitä muutamaan eri kauppaan. Näin saan tehtyä helposti kerralla viikon ostokset. Jonain muunakin päivänä perjantain lisäksi kauppaan pääsisi, mutta olen jo tavannut niin mukavia ihmisia bussissa, että en millään halua olla hyppäämättä perjantain ostosbussiin. Kaksi ostosreissua viikossa olisi jo ehkä vähän liikaa. Rannassa on lisäksi vielä pieni minimarket, mistä voi viikon aikana joitain peruselintarvikkeita täydentää.

Usein puhutaan, että Karibialla on kallista. Se on vähän suhteellista. Jotkut tuontielintarvikkeet ovat hyvinkin kalliita, mutta monet paikalliset tuotteet ovat hyvinkin edullisia. Hedelmiä ja vihanneksia saa painavan kassin todella edullisesti. Tuoretuotteiden laatu on myös erinomainen.

Huomenna on rannassa taas pelipäivä. Siitä ehkä lisää seuraavassa blogissa.