11.8.16

Karnevaali

Jonna 11.8.2016 4:24:00 EEST
N 11° 59.975', W 61° 45.859'
Olemme tänä vuonna olleet jo monella saarella karnevaalin aikaan. Kaikilla Karibian saarilla sitä vietetään, mutta jokaisella se on eri aikaan. Ainakin Martiniquella ja Sint Maartenilla oli karnevaalit, silloin kuin niillä olimme. Emme silloin kuitenkaan osallistuneet mihinkään, emme oikein edes tienneet, minne olisimme menneet. 

Edellisessä blogissa kirjoitin jo VHF-netistä. Sieltä saa useinpiin asioihin riittävästi tietoa. Tällä viikolla maanantai ja tiistai olivat karnevaalin huipentuma, nämä päivät ovat myös yleisiä vapaapäiviä, jolloin kaupat yms. pysyvät kiinni. Maanantai-iltana oli suurin paraati. Tiistaina iltapäivällä oli kuitenkin vielä toinen. 

Olin jo pari päivää Timolle vähän vihjaillut, että minua kiinnostaisi mennä katsomaan jotain karnevaalijuttuja. Timo ei syöttiin tarttunut, joten minun piti keksiä itselleni turvallinen keino mennä yksin. Sunnuntaina vähän kyselin parhaiden domino-kavereideni suunnitelmia, mutta he olivat sitä mieltä, että karnevaalit on jo nähty riittävän monta kertaa.

Alunperinkin olin sitä mieltä, että haluan johonkin päivän valossa olevaan tapahtumaan, vaikka Timo olisikin lähtenyt mukaan. Yleensäkään emme halua liikkua pimeän aikaan ja lisäksi joka paikassa varoitetaan lisääntyvästä rikollisuudesta karnevaalin aikaan. Taskuvarkaita tulee kuulemma ulkomailta asti.

Olin nähnyt jo aiemmin paikallisen sukellusfirman mainoksen Facebookiissa ja kuullut vielä mainoksen VHF-netissä. Kun samainen firma vielä tiistaiaamuna mainosti retkeään olin valmis lähtemään katsomaan karnevaalia. Sukellusfirman tukikohta on tässä meidän kanssa samassa lahdessa. Timo vei minut iltapäivällä heidän laituriin. Sieltä lähdimme "sukellusveneellä" kohti kaupunkia. Vähän oli erilaista meno, kuin mihin olin tottunut, kun kaksi 200 hevosvoimaista moottoria jylisi perässä. Vene on kuitenkin näihin oloihin suunniteltu, joten yllättävän pehmeästi se kulki suuressa aallokossa.

Kolme tuntia vietimme kaupungissa. Jo muilta saarilta tiesimme sen, että tärkeintä on musiikin voimakkuus. Kun kaiutinauto ajaa ohi, ei musiikkia tarvitsisi kuulla, sen tuntee.

Kaikille kulkueessa tanssiville oli yhteistä se, että höyhenet sojottavat joka suuntaan, mutta muuten vaatetusta on niukasti. Täällä ei eri ruumiinrakenteilla varustetutkaan ujostele. Pienemmät ja suuremmat takapuolet heiluvat yhtä kovin ja ovat yhtä pienissä hepeneissä.

Miehiäkin kulkueessa riitti. Joillain heistä oli vähän raskaammat puvut päällä. Suurimmalla osalla oli kuitenkin kangasta minimaalisesti päällä.

Tällä kaverilla on varustusta vähän enmmän. Mahtoi olla kuuma. Lämpötila oli kuitenkin 30 astetta ja aurinko porotti taivaan täydeltä. Paitsi yhden sadekuuron ajan, se ei kuitenkaan varsinaisesti viilentänyt, teki ilmasta vain kosteamman.

Iltapäivän paraatissa oli myös lapsia mukana. Täytyyhän tämäkin harrastus ajoissa aloittaa.

Mukavaa oli karnevaalia vähän nähdä, mutta mukava oli myös kuumasta ja meluisasta kaupungista palata kotiin. Joitain ennestään tuttuja purjehtijoita tapasin paraatia katsomassa ja jonkun kommentti oli, että olisipa ennemmin uimassa Prickly Bayssä. No, minun karnevaalikyyti toi minut omalle partaalle asti noin puoli tuntia ennen auringon laskua. Ehdin siis hyvin vielä tavaksi tulleelle iltauinnille.