3.11.18

Melkein perillä

Jonna&Timo Nov 3, 2018 2:10:47 AM GMT
S 8° 32.750', W 138° 8.580'

Matka alkaa käydä jo niin vähiin, että olemme jo alkaneet suunnitella perille saapumista. Eilen alkoi näyttämään siltä, että huomenna lauantaina voisimme päästä perile. Mutta koska myös näytti ja näyttää edelleenkin siltä, että emme välttämättä ehdi valoisan aikana perille, piti ruveta miettimään vaihtoehtoja.

Yksi vaihtoehto olisi ruveta hidastamaan vauhtia niin, että saapuisimme vasta sunnuntaiaamuna perille. Toinen vaihtoehto, johon jo vähän päädyimme, olisi jäädä edellisen saaren suojaan ankkuriin yöksi ja jatkaa viimeiset 30 mailia seuraavana päivänä. Kolmaskin vaihtoehto on, ankkuroida pimeässä.

Eilen olimme taas päivittäisessä radioyhteydessä Claire de Lunen kanssa, ja kerroimme heille meidän suunnitelmistamme. Jo parina aikaisempana päivänä on kolmas vene keskustellut heidän kanssaan meidän jälkeen. Nyt tämä kolmas vene kuuli meidän suunnitelmat ja kertoi, että Nuku Hivan Taiohae-lahteen on helppo mennä myös yöllä. Olimme jo aiemmin katsoneet kartasta, että tämä olisi mahdollista. Lähti on melko suuri ja selkeä, sinne on jopa valaistut linjataulut. Lähinnä meitä huolestutti siellä jo ankkurissa tai poijuissa olevat alukset. Joskus myös tyhjät poijut tai kalanpyydykset voivat olla pimeässä hankalia. Spirit of Argon kippari kuitenkin kertoi juuri olleensa siellä ja vakuutti meidät siitä, että hieman kauempana kylästä ei ole muita, joten sinne olisi helppoa ja turvallista ankkuroida myös pimeässä.

Niinpä olemme nyt päättäneet jatkaa suoraan Nuku Hivalle. Jos tuuli pysyy hyvänä, on meillä jopa pieni mahdollisuus päästä perille valoisan aikana.

Matkaa Nuku Hivan nurkalle 111 mailia ja miehistön mieli korkealla.