19.6.20

Hyvää talvipäivänseisausta

Jonna 19.6.2020 11:36:12 EEST
S 35° 45.430', E 174° 20.960'

Tänään oli ulkomaalaisten purjehtijoiden bileet läheisessä marinassa. Juhlan kunniaksi monet olivat nostaneet juhlaliput mastoon. Ja nekin, joilta niitä ei löytynyt, olivat kaivaneet kaikki mahdolliset kohteliaisuusliput yms. esille. 

Näiden bileiden idean oli saanut aikaiseksi tämä bändi. Ajankohta nyt vain sattui talvipäivänseisaukseen. Ystävämme Barry (laatikkorumpu) on kertonut meille tästä paljon. Soittajat olivat koronarajoitusten aikana samassa marinassa ja samalla samassa kuplassa. Kun ei muutakaan voinut tehdä, ryhtyivät kaikki muusikot soittamaan säännöllisesti yhdessä kuluttaakseen aikaa. No, parin kuukauden aikana siitä syntyi ihan oikea bändi. Kun rajoitukset olivat vielä voimassa, olivat jo päättäneet, että sitten kun se on sallittua, pidetään isot bileet ja he soittavat niissä.

Niinpä mekin tänään työpäivän jälkeen suuntasimme Riverside Marinaan. Oli mukava jonkin aikaa kuunnella bändiä ja tavata vanhoja kavereita, joita emme ole pitkään aikaan nähneet, vaikka olemme koko ajan samassa kaupungissa olleet. 

Routa kuitenkin ajoi porsaat jo auringonlaskun aikaan kotiin. Olimme toki työpäivän jälkeen nälkäisiä ja väsyneitä, mutta sen lisäksi meille tuli kylmä. Olisi pitänyt olla pipo ja hanskat mukana.

Kuten kuvasta näkyy, aika monella on jo lämpimät vaatteet päällä. Joku hullu aina kuitenkin vielä yrittää shortseissa pärjätä. 

Olemme tässä viime aikoina monesti ihmetelleet paikallisten pukeutumista. Vaikka jonain aamuna oli jo vain 7 astetta lämmintä, niin silti monet paikalliset vielä kulkevat shortseissa. Jotenkin tuntuu, että Suomessa ei enää paljon paljasta nahkaa näissä lämpötiloissa näkyisi.

Toisaalta, sitten kun aurinko paistaa, se lämmittää vielä oikein mukavasti. Etelä-Suomessa aurinko näin juhannuksena nousee taivaalla vähän yli 50 asteeseen. Meilläkin se nousee nyt vielä juuri ja juuri 30 asteen paremmalle puolelle. Mutta jos sitä vertaa Suomen talvipäivänseisaukseen, on meillä asiat vielä aika hyvin. Helsingissä joulun alla aurinko nousee vain 6,5 asteeseen.

Ensi viikolla meillä siis alkaa päivät taas pitenemään. Valitettavasti samalla kyllä vielä hieman kylmenee. Tilastojen mukaan elokuu on kylmin. Pakkaselle ei mittarin pitäisi kuitenkaan laskea.

Hyvää Juhannusta koti-Suomeen! Siellä on uutisten mukaan upeat kelit, nauttikaa niistä!