7.6.22

Sääikkunat eivät aukene meille

Jonna 7.6.2022 8:49:32 EEST
S 35° 50.220', E 174° 28.150'

Perimätieto kertoo, että parin viikon välein tulee sääikkunoita täältä pois pohjoiseen. No, ei näytä tulevan tänä vuonna. Aina välillä on näyttänyt hyvältä, mutta sitten ennusteet ovat muuttuneet. Liikaa kryssiä, kovaa tuulta sekä moottorilla ajoa tyynessä. Kaikkia näitä saa olla vähän, mutta ei kohtuuttomasti.

Viime perjantaina täältä lähti kourallinen veneitä, mutta siinä emme nähneet meille minkäänlaista ikkunaa. Siitä ikkunasta kertoo jonkin verran se, että kuuleman mukaan Whangareista oli loppunut polttoainekanisterit kaupoista. Eli kyseessä oli ikkuna, jossa vuorokausitolkulla oli tarjolla moottorilla ajoa.

Eilen suunnittelimme lähtöä huomiselle. Ihan täydelliseltä sää ei näyttänyt, mutta kuitenkin ihan kohtuulliselta. Aloitimme viimeiset lähtövalmistelut. Tullille lähetettiin lähtölomakkeet ja varasimme vuokra-auton tälle päivälle ruokaostoksia varten. Tänään aamulla sitten ilmoitimme tullille, että pitäkää paperit tallessa, mutta emme me vielä lähdekään. Peruimme myös auton vuokrauksen. Onneksi paikallinen venetarvikeliike, joka autoja vuokraa on hyvin joustava, joten tästä ei sen enempää koitunut harmia.

Henkisesti olimme valmistautuneet lähtöön, joten aamukävelyllä oli vähän vaisu olo. No, eihän meillä tässä mikään kiire vielä ole, mutta useammastakin syystä tekisi jo mieli lähteä. Tropiikin lämpö verrattuna Uuden-Seelannin talveen on yksi niistä, mutta samoin tekisi mieli päästä uusiin seikkailuihin ja tutustumaan Fidziin. Lämmin ja kirkas uimavesikin kelpaisi.

Tällä hetkellä ei uutta sääikkunaa oikein ole näkyvissä, mutta ennusteet muuttuvat nopeasti. Vain kolmisen päivää ennusteet ovat melko luotettavia, sen jälkeen kaikki on vain tietokoneiden tilastoihin perustuvia arvauksia.

Nyt alkaa olla illallisaika. Suunnitelmissa oli käydä tänään ulkona syömässä viimeisen kerran Uudessa-Seelannissa. Nyt sen sijaan janssoninkiusaus on uunissa. Tekemällä uuniruokaa, saadaan vähän lisää mukavaa lämpöä veneeseen.