21.12.17

Port Antonia, Jamaika - Cabo Cruz, Kuuba

timo 21.12.2017 23:46:00 EET
N 21° 37.350', W 81° 33.860'

Yritimme lähtöä jo tiistaina. Kun kurvasimme pois laiturista alkoivat koneen kojetaulun valot vilkkua. Jotain vikaa ja ajoimme takaisin laituriin.

Kone oli ollut irti, joten tarkistin ensin ne sähkökytkennät. Ei vikaa.

Seuraavaksi vain mittailemaan. Kojetaululle ei tullut riittävästä virtaa. Syynä oli rikkinäinen sulake, joka pätki yhteyttä. Kun vika oli korjattu oli kello jo niin paljon, että päätimme jäädä vielä yhdeksi yöksi. Maastapoistumiseen on 24 tuntia, mikä riittää kun lähdemme heti aamulla.

Emme siis lähteneet kuten kaksi ranskalaista katamaraania. Olivat maksaneet sunnuntaina, mutta lähtivät vasta tiistaina. Saivat poliisiveneen peräänsä.

Keskiviikkoaamuna lähdettiin liikkeelle. Oli aika kuoppainen meri alkumatkasta. Kun ajoimme satamasta ulos oli vedessä jotain kummallista, mikä paljastui snorklaajaksi. Hyvin oli merkinnyt itsensä ja oli syytäkin kun snorklaa jyrkässä aallokossa laivaväylällä..

Aaltoa oli, mutta tuulta oli vähemmän kuin oli luvattu. Puolessa välissä tuuli alkoi vähentyä lopulta 3 m/s asti. Koska aaltokin loiveni, pääsimme kuitenkin purjehtimaan koko matkan perille.

Cabo Cruzissa ei voi kirjautua Kuubaan, joten tarkoitus oli vain levätä ankkurissa ja jatkaa matkaa. Aika nopeasti virannomaiset kuitenkin soutivat paikalle. Olivat kirjaamassa meidän saapumisen. Hyvää palvelua, mutta turhaan. Pitää jatkaa Cienfuegosiin. Eivät onneksi sanoneet koska. Ei nyt ainakaan enää tänään jatketa. Maihin ei kuitenkaan saa mennä.