25.12.17

Cayo Largo, vihdoinkin olemme tervetulleita

Jonna 25.12.2017 23:50:00 EET
N 21° 37.350', W 81° 33.860'

Nukuimme majakkasaaren suojassa hyvät ja pitkät yöunet. Aamulla päivän valjetessa söimme kaikessa rauhassa aamupalan ja sitten nostimme ankkurin.

Tuulta olisi ollut riittävästi purjehtimiseen, muttei välttämättä kuitenkaan saamaan riittävää nopeutta ehtiäksemme perille hyvissä ajoin. Vietimme päivän jyristellen koneella. Yleensä koneella ajo harmittaisi kovasti, mutta nyt meidän koneen sähköongelmien jälkeen olimme tyytyväisiä koneen hyristellessä iloisesti.

Cayo Largo (Suuri Saari) on vain vähän suurempi cayo kuin muut täällä. Kuitenkin niin suuri, että täällä on lentokenttä ja rantahotelleja. Kun saavuimme tänne, ei tarvinnut ihmetellä syitä hotellien rankentamiselle. Ajaessamme 15 metrin sysyisessä vedessä näkyi pohja kirkkaana. Ranta on enimmäkseen hiekkarantaa, mutta myös koralliriuttoja löytyy sieltä täältä. Vaikuttaa lomalaisen paratiisilta, ainakin jos tykkää vesileikeistä.

Veneitä täällä on tosi vähän. Matkalla marinaan näimme muutaman matkaveneen ankkuripaikalla. Marinassa oli myös hyvin väljää, lähes tyhjää. Päätimme jäädä marinaan.

Täällä meillä oli lämmin vastaanotto. Laitureilla ei kylläkään ollut ketään, mutta valitsimme itse sopivan paikan johon kiinnittyä. Otimme paperit mukaan ja lähdimme etsimään satamatoimistoa ja viranomaisia. Molemmat löytyivät helposti ja läheltä. Ja mikä tärkeintä, molemmissa meidät toivotettiin tervetulleiksi.

Ehkä koko maata ei voi tuomita yhden tai kahden viranomaisen toiminnan vuoksi. Onneksi annoimme Kuuballe toinen mahdollisuuden.

Tämän blogin yritämme lähettää edelleenkin radion kautta. Löysimme jo tänään paikan, jossa myydään internet-kortteja. Niitä ei kuitenkaan myyty meille enää tänään, kun kello oli jo yli neljä, aamulla yhdeksältä niitä taas saa.