18.5.18

Voimansiirto-ongelmia

timo 18.5.2018 4:39:06 EEST
N 8° 28.990', W 79° 56.652'

Olin jo onnistunut unohtamaan suomalaisen tunarin/huijarin, joka Martiniquen Le Marinissa huijaa läpikulkevia suomalaisveneilijöitä. Easy Sailing Services on meidän purjehduksesta tehnyt tosi vaikeaa ja kallista.

Tänään latasimme taas moottorilla akkuja. Laiturilla on sähköt, mutta mistään ei löydy sopivaa töpseliä tolppaan. Ei edes rahalla. Kun kone käynnistetään latausta varten, pyöritän aina hetken myös akselia. Tämä siksi,että joskus koneen käyttöväli voi olla viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä rutiini huolehtii siitä, että akselia joskus pyöräytetään. Sama rutiini on käytössä myös vedenteossa, aina kun vesikone käynnistetään, pyöräytetään akselia hieman käsin. 

Nyt kuului taas paha kolina, kun vaihde laitettiin päälle. Juuri olimme vaihtaneet vakionopeusakselin, sillä se heitti rasvat pihalle ja jumitti. Oli se tätä ennen kolissutkin. Uusi vanha, varastosta löytynyt kerran jo käytöstä poistettu akseli ei kestänyt kuin muutaman tunnin. Nyt löysimme kuitenkin syyn. Idiootti Simo oli vaihtanut prikkojen paikkaa ja vakionopeusakseli ei ollut säädetyssä etäisyydessä vaihdelaatikkoon nähden.Painelaakeri oli asennettu niin, että se nojasi suoraan laipioon. Kumitassuista ei ollut tässä paljon apua.

No hyvä, että ongelma selvisi täällä eikä Tyynellämerellä. Meidän pitää huomenna yrittää perua maasta 
poiskirjautuminen. Tulevaisuus riippuu aika paljon siitä, kuinka nopeasti saamme uuden vakionopeusakselin.

Kiroan alimpaan helvettiin ne, jotka suosittelivat minulle Simoa!!!