25.5.19

Pilvet ovat hälvenneet

Jonna&Timo May 25, 2019 8:12:00 PM GMT
S 14° 56.080', W 144° 42.050'

Nyt voidaan käyttää niin paljon purjetta kuin on tarpeen.

Olin vahtivuorossa aamuyön tunteina. Hereillä pysyin enää suklaan voimilla. Kuului pamaus kannelta. Kikin ploki oli hajonnut. Jonnakin sopivasti heräsi plokin ja vahtivuoron vaihtoon. Oli aikakin, sillä kerroin isosta purjeveneestä, joka ajelee lähellä koneella, jolla ei ole AISia ja pitää sekä kulku- että ankkurivaloja samaan aikaan. No, Jonnan mielestä se oli planeetta. Vaihdoin plokin. Harken myy samannäköistä plokia kahdella vahvuudella. Ollaan ihmetelty mikä ero niissä on. Nyt tiedän, tässä heikommassa sakkeli on peltiä.

Muutaman tunnin aamu-unet. Jonna oli aamuyön tunteina laskenut, että meillä pitäisi olla vähintään 3,5 solmun keskivauhti, että ehdittäisiin Fakaravan pohjoissisäänkäyntiin oikeaan aikaan. Aukossa on nimittäin pahimmillaan 6 solmun virta. Sisäänmeno pitää sovittaa sopivaksi virran suhteen ja atollin sisällä ajossa pitää olla hyvä päivän valo korallipäiden havaitsemiseksi.

Puomitimme genoan. Paljon muuta ei ole tehtävissä. Genaakkerille tuuli on liikaa perästä. Tuuliperäsin ei jaksa ajaa genaakkeria, joten pitäisi ajaa autopilotilla. Akut ovat tyhjät, joten pitäisi käyttää konetta. Jos joutuu käyttämään konetta voi samalla laittaa vaihteenkin päälle.

Loki näyttää nyt 2,6 solmua. Vaihtoehdot ovat käyttää konetta tai mennä lähemmälle atollille. Tai toivoa, että tuuli paranee.