10.11.13

Bayona - Cascais

timo
N 38° 41.439', W 9° 25.164'

Perjantaiksi olivat luvanneet sopivat säät lähteä merelle. Menimme viimeiseksi yöksi ankkuriin, että pääsisimme aikaisin lähtemään.

Aika myöhään se lähteminen meni kuitenkin. Samaan suuntaan lähtivät meitä ennen, meille tutut veneet britti Alandia ja tanskalainen Komeet ja joku muu. Vain ruotsalainen Rose lähti meidän jälkeemme. Tiedämme, että lähtivät, koska kuulimme myöhemmin, että joku kutsui heitä VHF:llä. 

VHF on tärkeä muistaa pitää päällä, koska melko usein kuulee, jotain purjevenettä kutsuttavan. AIS-lähetin on myös eduksi, koska silloin voidaan kutsua suoraan veneen nimellä. Huomattavasti helpompaa on tietää olevansa kutsun kohde, jos kutsutaan nimellä, verrattuna siihen että kutsutaan koordinaateilla.

Ajo lahdesta merelle oli jyrkkää vasta-aallokkoa ja -tuulta. Merelle päästyämme nostimme purjeet melkein heti. Nostaminen tosin oli vaikeaa, kun falli jumiutui maston portaisiin.

Alussa oli ikävää ristiaallokkoa. Tuuli oli vaihtelevaa. Konetta ei kuitenkaan tarvinnut käyttää koko matkalla.

Suuntasimme aluksi ulos merelle yli kilometrin syvyyteen, toiveena välttää kalapyydykset.

Juuri mitään muuta kuin delfiinejä ei nähty. Jossain vaiheessa meni ohitse ranskalainen RM 1260 Hitchcock. Vanerin päälle laminoitu kevyt performance cruiser, jonka näimme jo La Coruñassa.

Sen verran ongelmia oli, että makeavesipumppu meni rikki. Onneksi meillä oli varattuna pulloihin varavettä. Saimme myös valutettu lisää vettä tankista pulloihin.

Vastaanotto Cascaisin marinassa oli tosi ystävällistä. Antoivat viinipullon lahjaksi ja kertoivat erityisesti missä suihkut ovat. Johtuneeko kahdesta vuorokaudesta merellä?

Kuvat ovat lähiaikoina vähissä. Kauan palvellut järjestelmäkamerani Canon 300D meni rikki.