22.11.13

Porto Santo

Jonna
N 33° 3.721', W 16° 18.942'

Edellisessä blogissa oli tapahtumia jo melkein liiankin kanssa. Loppumatka Porto Santoon oli melko tapahtumaköyhä. Ajoimme koneella reilun vuorokauden. Yksi valasparvi tuli vastaan.

Matkan aikana veden lämpötila oli koko ajan nousussa, nyt se on 21 astetta. Ilman lämpötila tietysti muuttuu mukana, mutta veden lämpötilaa on helpompi seurata lokin näytöstä :)

Melkoinen muutos vene-elämään. Iiriksen runko ja kansi on kyllä eristetty, mutta pohjaa ei. Varpaat ovat palelleet Suomesta asti. Cascaisissa meillä oli yhtenä aamuna sisälämpötila vain 12 astetta, täällä oli tänä aamuna 22 astetta. Nyt aletaan viihtymään. Aika usein olemme käyttäneet sähkölämmitintä muutaman tunnin ennen nukkumaan menoa, nyt sitä ei enää tarvita.

Vaikka me aletaan jo tarkenemaan, niin rannalla ei ihmisiä näy. Toisaalta ei tuo vesi meillekään ihan vielä uintilämpöistä ole...

Merimatkan jälkeen piti sen verran harrastaa liikuntaa, että kiipesimme läheiselle näköalapaikalle. Kovin lyhyt matka sinne ei kuitenkaan ollut, yli 5 kilsaa piti kävellä (yhteen suuntaan). Mutta ei sinne myöskään niin kovin tarvinnut kiivetä, kunhan tallusti päällystettyä tietä pitkin. 

Huomenna on tarkoitus suunnata kohti Madeiraa.