16.11.13

Cascais

Jonna
N 38° 41.439', W 9° 25.164'

Täällä on vihdoin paistanut aurinko. Muutenkin alkaa maisema pikkuhiljaa näyttämään siltä, mitä ollaan hakemassa.

Palmuja alkaa maisemassa olemaan enemmän kuin mäntyjä.

Majakasta katsottuna maisema näytti muutenkin aika kivalle.

Luntakaan ei ihan olla päästy pakoon, koska rannalle rakennettuun maisemaan sitä satoi eilen.

MiniTransat kisaa ollaan kovasti seurattu alusta asti. Tai no, aluksi kuukausi seurattiin sitä, että koska lähettävät veneet matkaan. Noin kuukauden lykkäsivät starttia kovien kelien takia. Sen jälkeen reittiä on myös pariinkin otteeseen muutettu. Kisan kotisivuilta voi lukea lisää, http://www.minitransat.fr/?lang=en.

Eilen aamulla yksi epäonninen kilpailija tuli viereemme. Toivoimme, että pääsisi korjausten jälkeen jatkamaan matkaa, mutta valitettavasti näin ei käynyt. Myöhemmin iltapäivällä olin auttamassa Carlosia rullaamaan ison ja viikkaamaan fokan. Illalla pidimme myös saalinkivaloja päällä, jotta hän hieman paremmin näki laittaa venettä kuljetuskuntoon.

Toinenkin mini oli illalla meidän laiturissa. Siitä oli peräsinlapa mennyt poikki. Taskulamppujen valossa tekivät töitä ja aamulla vene oli jo jatkanut matkaa.

Vielä kolmas mini tuli meidän laituriin. Tällä kaverilla oli asiat vielä vähän huonommin. Omin voimin oli kuitenkin seilannut hätärikillä maihin.

Täällä meidän sataman vieressä on myös todella vilkas pursiseura. Täältä niitä uusia purjehtijalupauksia tulee. Optareita oli yhteensä eri telineissä lähemmäs sata, sen lisäksi paljon muita kevytveneitä. Taustalle olevalla kentällä oli sitten isompien lasten lelut.

Kun saavuimme tänne, oli veden lämpötila 17 astetta ja ilma mukavan lämmin. Nyt vesi on 14,2 astetta ja lämpötila sen mukainen. Sadetta ei täällä ole kuitenkaan nähty, joten ilmaston kehitys on ollut hyvin nousujohteinen. Lämpötilat ovat kuitenkin vielä sen verran alhaisia, että kauemmas pitää päästä. Tarkoituksemme on ottaa suunta Kanarialle Madeiran kautta.