29.9.18

24 tuntia lähdöstä

Jonna&Timo Sep 29, 2018 10:46:16 PM GMT
N 6° 49.640', W 80° 7.910'

Eilinen oli kiireinen päivä. Aamulla aikaisin rupesimme laittamaan venettä merikuntoon. Vielä oli paljon tavaroita vähän siellä sun täällä odottamassa johonkin koloon tunkemista.

Kello 10 piti agentin tulla hakemaan meidät marinasta toiseen maasta uloskirjautumista varten. Olemme toki täällä tottuneet, että kaikki ei aina mene ihan pohjois-eurooppalaisella tarkkuudella, nyt kuitenkin jo puolen tunnin odotus rupesi hermostuttamaan.

Saimme paperit kuntoon ja minä lähdin vielä samalla reissulla kauppaan. Olihan kello vasta aamupäivässä, mutta aamulla meille toimistossa sanottiin, että klo 12 pitäisi lähteä tai joutuisimme maksamaan vielä seuraavan yön (yli 80 dollaria). Pääsimme kuitenkin sopuun ja lupasimme lähteä kolmelta.

Yhdeltä olin takaisin marinassa ja äkkiä tungettiin viimeiset pyykit koneeseen. Emme halunneet säilöä hikisiä kaupunkivaatteitamme pyykkikorin pohjalla haisemassa.

Jotenkin sain kuin sainkin kaikki viimeiset kauppaostokset pakattua vielä johonkin erittäin täydessä veneessämme.

Vähän ennen kolmea oli pyykit kuivat ja olimme valmiit palauttamaan portin avaimet ja maksamaan marinan laskun. Eihän me tietenkään ihan heti lähdetty, mutta eihän siitä kukaan tietenkään välittänyt.

Kello 17 käynnistimme moottorin ja 1705 köydet vihdoin irtosivat. Tätä oli odotettu!

Kuten aiemmin jo kirjoitimme, tuulet eivät ole tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan. Nyt olemme olleet liikkeella 24 tuntia ja koko se aika on ajettu moottorilla. Suuntaamme etelälounaaseen, josta parin vuorokauden sisään toivottavasti löytyy tuulta. Neljä vuorokautta moottorointia alkumatkasta alkaa olla ehdoton maksimi. Emme voi käyttää heti kaikkea dieseliämme. Saatammehan tarvita sitä vielä myöhemminkin.

Viime ajat olemme odottaneet sitä, että pääsisimme liikkeelle. Nyt odotamme sitä, että saisimme sammuttaa moottorin.