9.9.18

Lähtövalmisteluja

Jonna 9.9.2018 4:44:33 EEST
N 8° 28.990', W 79° 56.652'

Alamme taas kerran olemaan lähtövalmiit. Olemme nyt laiturissa hieman käyttäneet konetta uuden vaihdelaatikon ja laakereiden kanssa. Kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa.Ensi viikolla meidän on tarkoitus lähteä ensimmäiselle oikealle koeajolle, 50 mailin päähän Las Perlas saarille. Siellä pääsemme myös puhtaisiin uimavesiin, joten veneen pohjan puhdistaminen sukeltamalla on huomattavasti mukavampaa kuin tämän marinan sameassa vedessä.

Kun olemme saaneet kaikki muutkin järjestelmämme testattua, esim. vedentekolaitteen, radiot yms. suuntaamme takaisin Panama Cityyn, jossa teemme viimeiset ruokahankinnat ennen Tyynenmeren ylitystä. Vene on jo nyt liian täynnä kaikkea, mutta kai sitä pitää vielä lähtiessä jotain tuoretta ruokaa ostaa. Ainakin veneen uloskirjaus pitää tehdä ja hakea lähtöleimat passeihin.

Tällä viikolla vietimme taas pitkästä aikaa päivän tavallisina turisteina. Marina järjesti retken läheiseen vuoristoon. Tai no, me olimme vain siellä laaksossa vuorten keskellä, entisessä tulivuoren kraaterissa. Sen verran korkealla merenpinnasta oli laaksokin, että pienessä sateessa piti vetäistä takit päälle ettei tullut vilu. Matkan antiin kuului hienot maisemat bussin ikkunasta, kuvassa taustalla oleva vesiputous sekä eläintarha. Ympäröivät vuoret ovat siitä mielenkiintoiset, että niiden toisella puolella on Karibian meri ja toisella Tyynimeri. Vuorien eri puolilla sää ja kasvillisuus poikkeavat huomattavasti toisistaan.

Pari iltaa sitten meillä punottiin juonia Tyynenmeren varalle. Barry (S/Y White Shadow) ja Edd (S/Y Clair de Lune) tulivat meille iltakaljalle ja keskustelmaan yhteydenpidosta Tyynellämerellä. HF-radiolla, jota purjehtijoiden kesken kutsutaan SSB-radioksi, voi olla periaatteessa yhteydessä maapallon toiselle puolelle. Veneiden antennit eivät kuitenkaan ole täydellisiä ja lähetystehotkin ovat melko matalia (max 150W). Joillakin meistä toimii toiset taajuudet paremmin kuin toiset. Monia muitakin rajoituksia on. Radiokelit myös vaikuttavat yhteyden pitoon. Saimme kuitenkin sovittua pari eri taajuutta, joita aiomme päivystää merellä. Kun olemme matkalla päivystämme seuraavia taajuuksia joka päivä: 14340 kHz UT0000 ja 7250 kHz UT0005. Jos haluat yrittää ottaa meihin yhteyttä, tuolloin samaan aikaan voit yrittää meitä tavoittaa. OH2EHW on Timon tunnus.

Onneksi osien odottelu ei ole ihan tylsääkään ollut. Eräissä keskiviikkonyyttäreissä Tara onnistui tekemään töyhtön minun hiuksiini.

Oli siis aika mennä hiustenleikkuuseen. Olemme TImon kanssa vuosikaudet leikannanneet toistemme hiuksen. Nyt menin kuitenkin Taran ja Judin kanssa ihan oikeaan salonkiin. En ennen olekaan käynyt sellaisessa kampaamossa, jossa jo aamupäivällä saa shampanjalasin käteensä. Italialainen hiustaitelija teki hyvää työtä. Jatkossa taidan kuitenkin pitäytyä Timon käsittelyssä. Kyllä tuon hiustenleikkuun hinnalla voi ostaa kotiin pari-kolme pulloa kuohuvaa. Kiva "tyttöjen päivä" meillä kuitenkin oli, joten ehdottomasti kannatti mennä.