20.9.13

Meren äärelle

Jonna
N 51° 35.564', E 3° 43.165'

Kanavaoppaamme mukaan tässä piti olla vain silta. Vähän hetkeksi hämäännyin, kun kartassa oli kuitenkin selkeä kuva sulusta. Sulku on käytössä silloin, kun tulvaportit joudutaan laittamaan kiinni. Aikamoiset rakennelmat.

Dordrechtissä löysimme itsemme Van Halenin konsertista.

Päiväkävelyllä kävimme katsomassa nouseeko silta. Emme tiedä oliko edellisenä päivänä toiminut, mutta veneitä oli toistakymmentä odottamassa avausta. Aloin jo epäillä toisen rautatiesillan nousua, koska autotie oli jo ollut tosi kauan auki. Korjausmiehetkin seurasivat tilannetta sivummalta. Vihdoin toisetkin kiskoparit nousivat yläilmoihin ja veneet pääsivät ali. Nyt mekin uskallettiin taas suunnitella matkan jatkamista.

Ainakin yksi Dordrechtin satamien silloista aukesi lihasvoimaa käyttäen.

Kaikissa kaupungeissa riittää kanavia.

Tämä silta ei auennutkaan.

Olimme päättäneet jatkaa matkaa ja alittaa Dordrechtin rautatiesilta klo 11.12. Rautatiesilloilla on tarkat avausajat ja Dordrechtin silta aukesi kahden tunnin välein aina 12 yli.

Otin VHF-yhteyden sataman siltavahtiin ja pyysin sillan auki. Ok, avataan. Ei avattukaan. Silta ei toimi. Pari huoltomiestä tuli paikalle ja 45 minuutin ahertamisen jälkeen saivat sillan meille auki.

Mentiin sitten rautatiesillan ali 13.12. Mitäpä tuo 2 tuntia on meidän elämässä, mutta kiireisellä aikataululla tänne ei kannata tulla eikä minuuttiaikatauluja tehdä.

Vaikka meille on monta siltaa matkalle mahtunut niin moottoritiet on kaivettu alittamaan kanavat.

Kanavan varressa on helppo rakentaa lapsille vesiliukumäki.

Nyt ollaan Roompotin Beach Resortissa. Sululle, joka erottaa meidät merestä on matkaa 1,5 mailia. Säät eivät vieläkään ole kovin suotuisat, joten odotellaan, kun kelit paranee.