7.9.13

Vlieland

Jonna
N 53° 17.807', E 5° 5.378'

Olimme vähän jo ajatelleet, että kausi alkaisi olla täälläkin rauhottumaan päin. Väärin arveltu. Osa veneistä on täällä tietysti festivaalien vuoksi, mutta sen verran veneitä päivittäin vaihtuu, että suurin osa on kuitenkin "tavallisia" purjehtijoita. Yksi vaikuttava tekijä varmasti on sää, pari päivää sitten oli Hollannissa ensi kertaa vuosikausiin syyskuussa yli 30 astetta lämmintä.

Polkupyörä on tällä saarella ehdottomasti yleisin kulkupeli. Aamulla on laivojen väki vielä nukkumassa ja pyörät laiturilla parkissa.

Me kävelijät olemme ehdottomasti pienen pieni vähemmistö, mutta omat pyörämme ovat sen verran hyvin osiin purettuina ja pakattuina keulaan, että niitä ei yhden tai kahden päivän pyöräilyn takia vielä viitsi ottaa esille.

Eilen illalla päädyimme iltakävelyllä rock-konserttiin. Aidan sisällä olevat ovat maksaneet pääsylipuista, mutta ylempääkin näki ja kuuli hyvin.

Vielä olisi jokunen ihminen rannalle mahtunut. Tänään on kylläkin vähän harmaampi ja koleampi sää eli ei mikään varsinainen rantakeli.

Huomenna on tarkoitus jatkaa matkaa Hollannin sisämerelle Ijsselmeerille. Sitä pitkin mennään Amsterdamiin. Katsotaan siellä sitten jatketaanko kanavia pitkin vai palataanko merelle.