3.10.18

Elämää paaran halssilla

Jonna&Timo Oct 3, 2018 11:45:31 PM GMT
N 3° 32.280', W 81° 59.150'

Eilisen vendan jälkeen on ollut taas uusi opettelu veneessä elämiseen. Iiriksen sisustus on melko omalaatuinen. Meidän näköalasalongissa on sohva toisella laidalla ja pentteri toisella. Vahtia pidämme sisällä, koska isot ikkunat sen mahdollistavat. Meillä siis vahditaan sohvalla.

Styyran halssilla sohvalla on helppo pysyä, kun se on alapuolella. Nyt, kun olemme paaran halssilla, pitää keksiä erinäköisiä konsteja, joilla sohvalla pysyy ja voi silti rentoutua. Sohvan toisessa päässä on merilaita, jonka takana Timo usein yrittää pysyä. Minä useimmin nojaan pöytään. Siihen väliin täytyy kuitenkin aina ottaa joku tyyny, muuten kyllä alkaa äkkiä kova pöydän reuna painamaan.

Edelleenkin yritämme päästä etelään, mutta valitettavati luoviessa ei aina pääse suoraan sinne minne haluaa. Olemme edenneet melko hyvin länteen, mutta samalla olemme päätyneet myös hieman pohjoisemmaksi. Jos suuria tuulensuunnan muutoksia ei yön aikana tule, jatkamme näin ainakin huomiseen asti.

Panamassa satoi lähes joka päivä ja yleensä sateiden mukana tuli myös ukkosta. Tai toisinpäin.

Meilläkin salamat jäivät Panaman lahdelle ja sen jälkeen on vain joku pieni yksittäinen sadekuuro saatu. Nyt pariin päivään ei sitäkään. Öisin meillä on aivan fantastinen tähtitaivas. Sen vuoksi pitää välillä vahtivuorossa jopa siiryä sohvalta ulos.

Iiris ja miehistö voi hyvin. Huomenna ei tule uutta blogia, sillä tietokonevirheen vuoksi emme saa torstaisin blogia läpi, jos lähetämme sen satelliittipuhelimella.