28.10.18

Taas tarkenee

Jonna&Timo Oct 28, 2018 1:28:23 AM GMT
S 6° 40.200', W 127° 31.920'

Valmistautuessamme ylitykseen oli Panamassa kuumaa ja kosteaa. Sekä veden että ilman lämpötila vaihteli 30 asteen molemmin puolin. Varsinkin veneen sisällä oli hikistä. Tähän asti olimme käyttäneet tietokonetuulettimia. Nyt tuntui, että ne olivat vähän liian tehottomia. Rautakaupan autotarvikeosastolta löysin 12 voltin tuulettimia. Ostin ensin yhden kokeiltavaksi. Tuuletin vei yllättävän vähän sähköä. Ostimme pari lisää.

Alkumatkasta olikin kuuma, varsinkin kun moottori vielä lämmitti lisää. Tiedossamme kuitenkin oli, että Galapagosin lähellä merivirrat viilentäisivät veden. Niin kävikin, mutta ei niin paljon kuin oletimme. Veden lämpötila oli vielä 25 astetta ja ilma yöllä kylmimmillään 24 astetta.

Yllätys oli, että muutama päivä Galapagosin jälkeen vesi viileni lisää. Nyt vesi oli enää 22 astetta samoin ilma öisin. Nyt oli aika etsiä pitkiä vaatteita. Onneksi meillä molemmilla on vaatekaapissa esillä yhdet pitkät oloasut. Yövahdissa niille tosiaankin oli tarvetta. Loput meidän pitkistä vaatteista on pakattu vakuumipusseihin kosteudelta suojaan.

Nyt vesi on taas lämmennyt 27 asteeseen ja ilma sen mukana. Pariin yöhön ei yövahdissakaan ole enää tarvinnut pitkiä vaatteita.

Matkaa Nuku Hivalle 749 mailia.