5.10.18

Viikko merellä

Jonna&Timo Oct 5, 2018 11:08:18 PM GMT
N 2° 46.890', W 84° 44.040'

Tasan viikko sitten irroitimme köydet laiturista. 500 mailia olemme tässä viikon aikana edenneet. Jollain muulla matkalla olisimme tähän saavutukseen ehkä vähän pettyneitä, mutta tällä kertaa olemme hyvin tyytyväisiä.

Kolme päivää sitten teimme vendan. Edelleen olemme samalla halssilla, mutta suunta on silti vaihdellut hyvin paljon. Eilisen päivän ja osan vielä tätäkin päivää on suunta ollut länsilounaaseen. Se on hyvä suunta. Nyt valitettavasti muutaman tunnin on keula osoittanut taas länsiluoteeseen. Edelleenkin meidän pitäisi pyrkiä etelämmäksi, sieltä aikanaan löytyy avotuulet.

Panamanlahden jälkeen laivaliikenne on hiljentynyt. Toissayön jälkeen emme ole enään nähneet yhtään laivaa, sitä ennen niitä näkyi yksi tai kaksi vuorokaudessa.

Seurana meillä on täällä muutama iso merilintu. Yöt ne lepäävät meidän kaiteilla. Päivisinkin ne välillä laskeutuvat tauolle keulakaiteelle.

Panamanlahdella meillä oli seurana myös todella paljon pikkuvalaita tai delfiinejä. Niitä näkyi ihan jatkuvasti, jos vain ulos katsoi. Muutama päivä sitten delfiiniparvi kulki Iiriksen rinnalla pitkään. Sen jälkeen ei niitä ole näkynyt.

Aika meillä kuluu täällä mukavasti nukkuen, vahtien ja lukien. Itselläni menee kirja päivässä ja taitaa Timolla olla melkein sama vauhti. Luemme kaikki kirjamme e-kirjoina tableteiltamme, joten suuria kirjapinoja emme tarvitse. Eikä toinen edes huomaa, kun kirja vaihtuu, kun sama laite pysyy kädessä.

Matkaa Marquesasille on nyt jäljellä n. 3400 mailia, joten aika monta viikkoa täällä vielä vierähtää.