6.10.18

Huoltoaamu

Jonna&Timo Oct 6, 2018 11:11:17 PM GMT
N 1° 46.010', W 85° 15.590'

Eilisiltana alkoi meitä hyvin kohteeseen vienyt tuuli heiketä. Illalla se loppui sitten kokonaan. Olisihan sitä voinut mukavassa illassa odotella uutta tuulta, mutta kun virta vei 1.3 solmua suuntaan 340. Kone päälle ja suunta 190. Ei oltu päätetty vielä miltä puolelta Galapagosia seilataan. Suoraan etelään olisi suorin tie pasaatituuliin.

Yövahdissa Jonna onnistui purjehtia 20 minuuttia. Aamun valjetessa aalto oli vaimennut aika mukavaksi. Olisi siis aika tehdä vähän huoltohommia. Jonnan herättyä aamu-unilta aloimme hommiin. Vesikone käyntiin ja bimini pois. Laitoin uuden kaapelin hekin ja antennivirittimen väliin. Viritin ei onneksi ollut vaurioitunut.

Vielä kunnon suihkut ja vesitankkien täytyttyä jatkettiin matkaa. Me ei toistaiseksi voida tehdä vettä purjehtiessa. Veden oton läpiviennissä pitäisi olla ritilä, joka estää ilman tulon järjestelmään.

Tuuli hiukan virisi ja yritimme taas purjeilla. Tunnin kuluttua tuuli taas loppui ja koneilu jatkuu. Nyt mennään suuntaan 250. Eteläinen reitti hylättiin tuuli- ja virtaennusteiden perusteella. Ei pohjoinenkaan hyvä ole. Tuulta ei ole pariin päivään ja virratkin ovat aluksi vastaisia.

Nyt kun ei vaihteeksi ryskitä voi ottaa rennosti. Siima on vedessä ja kovasti odotetaan vaihtelua ruokavalioon.

Ilma on kylmentynyt sen verran, että yöllä tarvitsee nukkuessa lakanan peitteeksi. Siitä huolimatta, että kone kävi koko yön.

Lisäys:

Ei ehditty lähettää blogia kun virvelin keli alkoi laulaa. Komea tonnikala nousi ylös. Ollaan niin uusia kalastuksessa ettei ymmärretty punnita ennen kuin paloittelin lihoiksi. Lihat painavat yli kaksi kiloa. Eli kahdelle ehkä vähän liikaakin syötävää. Ekat palat syötiin sushina ja oli kyllä paras sushi mitä olen syönyt.