29.10.18

Kellon siirto

Jonna&Timo Oct 29, 2018 1:16:06 AM GMT
S 7° 0.610', W 129° 34.320'

Tänään oli taas aika kääntää kelloa. Silloin, kun aikavyöhykkeet eivät mukaile maiden rajoja, ovat ne 15 pituusastetta leveitä. Eli merellä joka 900 mailin välein meillä käännetään viisareita tunti taakse päin. Tänään oli neljäs kerta tällä matkalla. Sen verran vähiin alkaa matka käymään, että seuraavan kerran siirrymme Marquesasin aikaan, kun pääsemme perille.

Tärkeimmät vene-elektroniikat, GPS, VHF ja SSB ovat meillä aina UTC-ajassa, joten niihin ei tarvitse koskea. Perinteisten herätys- ja seinäkellojen viisarien kääntö on helppoa. Tietokoneiltakin löytyy halutut aikavyöhykkeet.

Mutta sitten on meidän tabletit. Niiden mielestä kukaan ei ole aikavyöhykkeellä UTC-9, joten sellaista ei laitteista löydy ollenkaan. Tietokoneen mukaan Alaskassa olisi sama aikavyöhyke, mutta kesäaika laittaa sen eri aikaan. Kotona on kiva, kun laitteet säätävät kellot automaattisesti oikein, mutta täällä tuntuu, että ne yrittävät olla vähän liian viisaita. Onneksi aina on joku konsti, jolla Androiditkin saa oikeaan aikaan. Näistä samoista laitteista nimittäin puuttuu Marquesasinkin aikavyöhyke, joka on mielenkiintoinen UTC-9:30.

Nuku Hivalle 628 mailia.